• 季節
  • 主題食玩
  • 天數5-8天
  • 人数幾個朋友
  • 文章性質遊記
  • 人均消費6000-16000

✈️🇯🇵
小編由細到大都好鐘意日本,唔知幾時開始鐘意,我記得小學寫紀念冊「最想去既國家係日本」,細個個時yen仲好貴,一直都好想去,以前細個每年都會同屋企人去旅行,直到2013年yen跌左就去東京,個刻開心到唔知點形容,終於完左個心願。

去完一次令我更加鐘意,去完一次又一次,去上癮,依家大個左就會同朋友去,簡直係愛上左日本既程度會比朋友問「點解你去極都係日本」「去黎去都係同一個地方」「唔厭咩」「點解你甘鐘意日本」,其實我都解釋唔到,完全比日本既文化、日本既環境、日本既所有吸引住、溶化左我心,日本係唯一一個國家令我唔會厭,想去哂成個日本,想移民去日本生活。
甚至,我對日本既熱愛都會影響到身邊既朋友,都會令佢地去完日本都會鐘意左,都有好多朋友見我甘愛日本,就會去日本感受點解我會甘鐘意,都會多左朋友問我日本既野,有咩推介啊,比我plan既行程佢地睇。
小編依家既心願係去白川鄉,希望可以快d達成。
依家就開始等小編帶大家一齊進入日本,分享日本既好多好多足跡比大家。

 

Instagram: https://www.instagram.com/k.travellingjapan/

Facebook Page: https://www.facebook.com/k.travellingjapan/