• 季節
  • 主題深度遊
  • 天數9天及以上
  • 人数一家人
  • 文章性質遊記
  • 人均消費6000以下

嚟塔斯曼尼亞,有咩動物好睇,嚟 Bonorong Wildlife Sanctuary 一次過睇哂澳洲特產。位於首府Hobart附近,我地行程揀選去嘅動物園,保育不同種類嘅澳洲動物,不少得係塔省獨有Tasmanian Devil,仲有Wombat、大量袋鼠,數隻樹熊(塔省不能抱樹熊影相的)。此動物園離Hobart車程1小時多,亦有導賞團,所以最後揀左佢。

呢d節目啱晒一家大細,小朋友見到動物都好開心又覺新奇。可到以下網址瀏覽:https://www.bonorong.com.au/

2018年,來回憶一個一世難忘的經歷,兩個裸辭決意走出「舒適區」的夫妻,遊遍半個地球,看過極光、玩過極限運動、穿梭北極圈⋯⋯經歷188天背包生活,攜手遊遍每一個夢!想睇更多,俾個LIKE下面專頁啦,我地都想看到你地回應㗎!

喜歡請「讚」專頁及設定「搶先看」
FB專頁:https://www.facebook.com/findadreams

Scan and Like