• 季節
  • 主題深度遊
  • 天數9天及以上
  • 人数個人
  • 文章性質遊記
  • 人均消費6000-16000

DAY 10

2017919 墨爾本

去完個花展,入到去墨爾本巿都仲有好多時間,,就搭免費的電車遊一遊墨爾本巿先。電車免費的區域唔少,只坐免費區都夠你遊一日啦

首先就去近車站的大場商場 Coles Spencer St.,真係乜都有,外國牌子到中國嘢再到藥房都有!最重要係無乜人,嚟咗十日我強調咗over 10 次,唔迫嫁無人sell (可能見我唔係本地人唔sell ?

不過都睇到人哋同香港的分別,人哋唔會來來去去都得大牌子,有好多brand。唔似香港,全部都一色一樣……無呢特色……

之後去咗royal exhibition building,我唔知點入去,導賞團時間又過咗,唯有係外邊影張相算了。不過張相成為咗是日最大得著

之後我都有去其他地方睇,不過無乜特別,又無計劃今日巿內遊,所以好快就返咗旅店訓啦。

Good night!!!!!!!!!!!!!

明天最後一日啦!!!!

FB https://www.facebook.com/timsontravel/

IG https://www.instagram.com/timson_travel/