• 季節
  • 主題深度遊
  • 天數9天及以上
  • 人数個人
  • 文章性質遊記
  • 人均消費6000-16000

DAY 11

2017920 墨爾本 (旅程最後一日啦)

最後一日, 其實無乜plan 去邊, 只係想係墨爾本巿內行

去下好似係地標之一的聖保羅座堂睇下先,又一間好宏偉的大教堂,又帶有一種古舊的感覺,有歷史味道又不失霸氣。入到去入面仲宏偉,不過唔好影相,好唔尊重,要睇自己去啦。

之後去咗係香港都唔去得多的圖書館,全名係維多利亞州立圖書館,大到我覺得唔係一間圖書館!

又展覽廳又自修,仲有鋪頭賣書,有個好似讀大學禁大的lecture hall 痴線,真係圖書館嚟?!

最神奇係,好多人都同我一樣企係門口等開門,真係有禁多人鐘意睇書@@@@@@@ (有人係衝入去嫁……)

待續

FB https://www.facebook.com/timsontravelnotes/

IG https://www.instagram.com/timson_travel/