• 季節
  • 主題深度遊
  • 天數9天及以上
  • 人数個人
  • 文章性質遊記
  • 人均消費6000-16000

DAY 11

2017920 墨爾本 (旅程最後一日啦)

去完教堂同圖書館, 真係好凍啊…………不過都即刻揾下有無其他位置好去,最後揀咗去動物園!!!!!!!!!!!!

墨爾本好似有唔只一個動物園, 我揀咗最近墨爾本巿中心的一個去The Melbourne zoo

southern cross station搭火車去royal park station,都係廿分鐘,好近揸!!

動物園係一家大細好啱去的好地方,呢個動物園都唔例外,好多動物睇啊!!!

其實同香港都唔係差好遠,係大好多同多好多動物睇。不過我特別想講下。大嘴鷗。其實都唔係第一次見到,係悉尼魚巿場到都見過,真係好恐怖啊!!!!!!!!!!!!!

隻眼好大………大得好嚇人, 好恐怖啊…………估唔到係動物園都仲見到佢………可以好近距離就見到長頸鹿同大笨象已經好滿足了

FB https://www.facebook.com/timsontravelnotes/

IG https://www.instagram.com/timson_travel/